Links

Op deze pagina vindt u informatie over in Elsrijk gevestigde of actief zijnde niet commerciële organisaties en instellingen.


ALGEMEEN

Gemeente Amstelveen Officiële site met agenda, nieuws en uitgebreide informatie over de stad en haar geschiedenis.

Stadsdorp Elsrijk is er voor en door alle inwoners en is volledig onafhankelijk. In Stadsdorp Elsrijk staat eigentijds nabuurschap centraal. We willen elkaar in ons stadsdorp beter leren kennen, diensten en kennis uitwisselen en activiteiten organiseren. Met elkaar, voor elkaar en buiten de bureaucratische kanalen om.

Openluchttheater Elsrijk Het renoveren en weer tot leven wekken van het theater. Dat is de missie van de vrijwilligers die het Openluchttheater Elsrijk runnen. Dit is van belang alleen al vanwege de cultuurhistorische waarde van het theatertje voor Amstelveen. Maar het moet ook een plek worden waar Elsrijkers laagdrempelige culturele en maatschappelijke manifestaties kunnen bijwonen of organiseren. En dus een plek waar wijkbewoners jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen, verhalen kunnen vertellen, muziek kunnen laten horen, toneel kunnen spelen. Zo kan het theater een belangrijke rol spelen in de binding van de verschillende bewoners aan de wijk en met elkaar..

Vrijwilligerscentrale Amstelland De Vrijwilligerscentrale helpt mensen de weg te vinden naar vrijwilligerswerk. Er zijn honderden actuele vacatures bij de Vrijwilligerscentrale.


WELZIJN

AanZ verzorgt het welzijnswerk in de wijken van Amstelveen. AanZ is een samenwerkingsverband tussen Vita en Participe. U kunt bij ons terecht voor meer informatie, beheer en ondersteuning van:
Wijkwerk
Wijkcentra
Vrijwilligers
Bewoners

Vrouwenspreekuur (het Luisterend Oor)  ‘t Open Hof, Burgemeester Haspelslaan 129. Eens per maand is er een spreekuur van 10.00-12.00 uur door Ineke van der Elst. Komende spreekuren zijn op 28 mei en 25 juni van 10:00 uur tot 12:00 uur. Vrouwen kunnen hier met diverse vragen en problemen terecht en voor een anoniem gesprek over onderwerpen die vaak te intiem zijn om met je directe omgeving te bespreken. Info: 06–26334434. E-mail d.vanderelst@hetnet.nl

‘t Open Hof Buurthuis voor Elsrijk aan de Burgemeester Haspelslaan 129 1181 NC Amstelveen


SCHOLEN

 1e Amstelveense Montessorischool Burgemeester Haspelslaan 323-327
1181 NC Amstelveen

Formeel geen school in Elsrijk, maar toch  Brede School Rembrandt Mr. P.J.M. Aalberselaan 2 1181 XJ Amstelveen,

 

SPORT

Chung Do Kwan Taekwon-do voor jongens en voor meisjes, voor jong en oud.
Kijk op de website voor meer informatie.


KERKEN

Kruiskerk Van der Veerelaan 30A, 1181 RB Amstelveen

Immanuëlkerk De Ruyschlaan 147 1181 PE Amstelveen

Het Apostolisch Genootschap Graaf Aelbrechtlaan 138-140 1181 SZ Amstelveen

Pauluskerk, Hervormde wijkgemeente Eben-Haëzer Wolfert van Borsselenweg 116 1181 PJ Amstelveen